Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom pôstne: Zeleninová tempura, zemiaky s bylinkovým tvarohom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiaky s bylinkovým tvarohom

Súvisiaci článok Varíme s Korzárom pôstne jedlá: Pohánka s hubami a droždím, zemiaková kuľaša Čítajte 

Potrebujeme: väčšie zemiaky (množstvo podľa počtu stravníkov), hrudkovitého tvarohu, zopár lyžíc mlieka, nasekanú petržlenovú vňať, nasekanú pažítku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zemiaky umyjeme aj so šupkou, osušíme a každý zvlášť zabalíme do alobalu. Poukladáme ich na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu.

Zatiaľ si šľahačom vymiešame tvaroh, trochu mlieka, soľ, vňať, pažítku a korenie.

Upečené zemiaky vyberieme z rúry, obal roztvoríme, pokojne ich môžeme v ňom nechať a každý zemiak prekrojíme. Trochu ho otvoríme a naplníme tvarohovo-bylinkovou zmesou.

SkryťVypnúť reklamu

Zeleninová tempura

Potrebujeme: rôznu obľúbenú zeleninu, napríklad brokolicu, mrkvu, kaleráb, jarnú cibuľku, soľ, 200 g kukuričnej múky, 200 g hladkej múky, 250 ml sódovky, 1 PL olivového oleja, čili korenie, slnečnicový olej na smaženie

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy. V hrnci necháme zovrieť vodu so soľou a zeleninu do nej na chvíľu ponoríme. Hneď vyberieme a premyjeme ľadovou vodou.

Potom zeleninu osušíme a obalíme v kukuričnej múke.

Z hladkej múky, sódovky, olivového oleja, čili a soli vymiešame primerane husté cestíčko, do ktorého namáčame zeleninu a postupne ju vypražíme vo vysokej vrstve oleja.

Osušíme na papierovej utierke a podávame s jogurtovým dipom zmiešaným s cesnakom a bylinkami.

Mrkvová nátierka kôprom

Potrebujeme: 400 g mrkvy, 1 citrón, 1 PL trstinového cukru, 2 cm zázvoru, 3-4 PL zeleninového vývaru, 40 mandlí, maslo, kôpor, soľ, mleté čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V panvici zohrejeme maslo a najskôr na ňom krátko orestujeme nastrúhaný zázvor. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke restovania prisypeme cukor. Miešame, aby nám neprihorel, ale aby skaramelizoval. Potom mrkvu podlejeme vývarom a dusíme, kým mrkva celkom nezmäkne.

Potom mrkvu popučíme pučidlom na zemiaky a vmiešame najemno posekané mandle. Na záver nátierku dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a posypeme kôprom.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky?
  2. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať
  3. Dieťa, ktoré cíti záujem, má odvahu učiť sa
  4. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia
  5. Srí Lanka, Thajsko, Japonsko. Kde vás Ázia prekvapí najviac?
  6. Z čašníkov majiteľmi top hotelov: Stavili na lokálnosť a luxus
  7. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí
  8. Union drží prvenstvo v dostupnosti zdravotnej starostlivosti
  1. Prvý mobil je tu: tipy, ako ho využiť zodpovedne
  2. Dieťa, ktoré cíti záujem, má odvahu učiť sa
  3. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať
  4. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia
  5. Ako naši krajania v Amerike začínali od nuly
  6. Na začiatku ledva naškrabali 700 eur, dnes majú miliónové tržby
  7. Srí Lanka, Thajsko, Japonsko. Kde vás Ázia prekvapí najviac?
  8. Z čašníkov majiteľmi top hotelov: Stavili na lokálnosť a luxus
  1. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 9 514
  2. Cukrovar mení Trnavu na miesto, kde sny ožívajú 6 012
  3. Skládky nechceme, no moderných riešení sa obávame 5 126
  4. Z čašníkov majiteľmi top hotelov: Stavili na lokálnosť a luxus 4 595
  5. Na začiatku ledva naškrabali 700 eur, dnes majú miliónové tržby 4 549
  6. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí 4 135
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v neznámom Bahrajne? 4 034
  8. Jeden stavbár, druhý mikrobiológ. Bratia zvalcovali trh 3 013
  1. Ivan Lazor: Ťažký týždeň s dušou stoika: 5 lekcií z reálneho života, ktoré vás naučia ovládať chaos
  2. Tomáš Kuvik: SND pod holým nebom - čaro umenia na 2
  3. Martin Ondráš: Produkcia slovenských potravín je už bezpečnostná hrozba
  4. Branislav Hláčik: Komando Tiger - Kapitola 9
  5. Janka Bittó Cigániková: Zdravie je príliš dôležité na to, aby bolo iba v rukách najväčšieho podnikateľa v zdravotníctve
  6. Monika Kučesová: Tichá katastrofa: Prečo zo Slovenska mizne budúcnosť
  7. Martin Bača: Vlastimil Hort †
  8. Ondřej Havelka: Šarlat, ostří, extáze. Kontroverzní ší’itský tatbír v Asii a Africe
  1. Radko Mačuha: "Maskovacie prvky" auta šéfa SIS 17 554
  2. Ivan Mlynár: Je Šutaj Eštok úplný kretén ? Nie, je to génius. Ak to niekto nechápe, je to jeho problém. 12 091
  3. Ján Šeďo: To dopravní inžinieri všetko posr**i ! 11 531
  4. Dušan Koniar: Puč na Slovensku 10 050
  5. Radoslav Záhumenský: Rozhľadňa, ktorú takmer nikto nepozná, a pritom z nej Malá Fatra ukazuje svoju pravú krásu! 7 038
  6. Daniel Guľaš: Svetový šašo 6 348
  7. Rado Surovka: Matovičove bomby sú späť 5 105
  8. Ján Valchár: Ešte jeden večerný blog 4 355
  1. Marcel Rebro: Diplomacia podľa Fica: úsmevy v Pekingu a Užhorode, dym v Kyjive
  2. Marian Nanias: Jadrové reaktory použité v kozmickom prieskume.
  3. Radko Mačuha: Fico nás posiela na výlet do Číny.
  4. Marian Nanias: Atómová elektráreň na Mesiaci?
  5. Věra Tepličková: Naša Cecilia, že nie je naša Cecília?
  6. Věra Tepličková: Vírus vraj sa objavil, parlament nám zamoril
  7. Jiří Ščobák: Proč je boj Palestinců konfliktem mezi bohatými a chudými? A co s tím má F*co?
  8. Radko Mačuha: Ficova fotka s Putinom nakoniec nebude zadarmo.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu