Letné cestoviny
Potrebujeme: 1 lyžicu olivového oleja, 3 lyžice posekanej šalotky, 4 hrnčeky rozpoltených cherry paradajok, 1 lyžičku soli, 1 lyžičky mletého čierneho korenia, štipku drveného čili, 1 lyžičky citrónovej šťavy 1 lyžicu masla, 3 lyžice čerstvých potrhaných lístkov bazalky, 1 hrnček na kúsky potrhanej mozzarelly, 250 g špagiet
Postup: Šalotku opražíme na oleji domäkka. Primiešame paradajky a varíme asi päť minút. Posolíme, okoreníme, pridáme drvené čili a pokračujeme vo varení, kým nie je omáčka šťavnatá. Vmiešame citrónovú šťavu a maslo.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v slanej vode. Pred zliatim si odložíme štvrtinu šálky vody. Špagety zamiešame do omáčky, v prípade potreby zriedime ušetrenou vodu zo špagiet. Vrch posypeme potrhanou mozzarellou a bazalkovými lístkami.
Zdroj: studiodelicious.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.