Čerešňová bublanina
Potrebujeme: 5 vajec, 250 g práškového cukru, 1 dl oleja, 1 dl vody, 300 g polohrubej výberovej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, odkôstkované čerešne
Postup: Vajíčka si rozdelíme na bielka, z ktorých vyšľaháme sneh a žĺtky, ktoré dáme do misky a vyšľaháme ich s cukrom. K žĺtkom potom pridáme vanilku, olej, vodu a napokon múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka vmiešame sneh. Vypracujeme tekuté cesto, ktoré prelejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na cesto poukladáme veľa čerešní, aby bol koláč šťavnatý. Pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov. Ešte horúcu bublaninu posypeme práškovým cukrom.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.