Kuracie stehná na zelenine
Potrebujeme: kuracie stehná, klas kukurice, 1 cuketu, 2 jablká, 2 mrkvy, malé zemiaky, 1 cibuľu, 2-3 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, vetvičku rozmarínu aj tymianu, trochu vínneho octu
Postup: Zeleninu aj jablká si umyjeme, podľa potreby ošúpeme a nakrájame na kocky. Zemiaky len umyjeme a ak sú celkom malé, necháme ich celé, prípadne ich rozpolíme. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a cesnak necháme celý alebo ho narežeme na hrubé plátky. Všetko dáme do misky, osolíme, okoreníme, dobre pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a dáme na plech alebo pekáč.
Zmiešame dve lyžice olivového oleja, lyžicu vínneho octu, trochu soli, korenia a dostatok nasekaného tymianu a rozmarínu. Túto marinádu vmasírujeme zo všetkých strán do stehien a tie poukladáme na pripravenú zeleninovú zmes. Pekáč zakryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na cca 200 stupňov. Asi po 40 minútach pekáč odkryjeme a necháme zapiecť.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.