Jahodovo-rebarborová mini žemľovka
Potrebujeme: 6 hrnčekov na kocky pokrájaného pečiva (žemle, rožky a pod.), 2 hrnčeky mlieka, 1/4 hrnčeka brandy, 5 vajec, 1 hrnček cukru,1 bal. vanilkového cukru, 1 lyžičku škorice, 1/2 lyžičky mletého zázvoru, 1/4 lyžičky nového korenia, 1/4 lyžičky muškátového orieška, 4 - 5 pokrájaných stoniek rebarbory a jahody, nasekaných orechov (pekanové, vlašské a pod.)
Postup: Kocky pečiva rozprestrieme na plech v jednej vrstve a necháme ich na 10 minút opiecť v rúre rozohriatej na 180 stupňov. Preložíme ich do misky, prelejeme mliekom a brandy a necháme ich asi 15 minút tekutinu vstrebávať. Občas premiešame.
Medzitým vyšľaháme vajíčka dopenista. Pridáme cukor, vanilkový cukor a korenie, potom na drobné kúsky pokrájané ovocie a nakoniec aj kocky pečiva spolu s mliekom, ak sa všetko nevstrebalo.
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami alebo poskladaným papierom na pečenie, otvory naplníme zmesou až po vrch, pokvapkáme tekutinou z dna misky a dáme piecť na 30 - 40 minút na 180 stupňov dozlatista.
Zdroj: sumptuousspoonfuls.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.