Jahodový koláč
Potrebujeme: 210 g hladkej múky, 100 g masla, 3 žĺtky, 100 g práškového cukru, štipku soli, citrónovú kôru, 1/3 prášku do pečiva, hrsť pomletých mandlí.
Na náplň: 3,5 dcl mlieka, 2 žĺtky, vanilku, 50 g práškového cukru, 50 g maizeny, jahody, jahodový džem, maslo na vymazanie formy
Postup: Z múky, masla, žĺtkov, cukru a soli vypracujeme cesto, rozvaľkáme ho a dáme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Jemne ho popicháme vidličkou a dáme na desať minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Zatiaľ si dáme do mlieka vanilku a zohrejeme ho. V miske vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom a maizenou, prilejeme mlieko a zmes budeme miešať vo vodnom kúpeli kým nezhustne.
Na upečený vychladnutý korpus nalejeme krém a na to poukladáme jahody. Marmeládu zohrejeme, aby sa lepšie roztierala a natrieme ňou špičky jahôd.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.