Špagety carbonara
Potrebujeme: 400 g špagiet, 4 vajíčka, 200 g prerastenej údenej slaniny, 300 g parmezánu, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým si pokrájame slaninu na kocky, nastrúhame parmezán a rozšľaháme vajíčka.
V hlbokej panvici osmažíme slaninu do chrumkava. Hotové špagety scedíme, ale trochu vody, v ktorej sa varili, si odložíme bokom.
K slanine pridáme odkvapkané špagety, poriadne premiešame, stiahneme horák na najmenší stupeň a prilejeme rozšľahané vajíčka. Všetko dôkladne premiešame, aby sa vajíčka pomaly na horúcich špagetách uvarili a nevznikli z nich kusy praženice.
Nakoniec primiešame nastrúhaný parmezán a korenie. Všetko dôkladne premiešame. Ak je zmes suchá, prilejeme odloženú vodu zo špagiet.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.