Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Losos s jahodovo-bazalkovou glazúrou

Ovocie a ryba? A prečo nie.

Losos s jahodovo-bazalkovou glazúrou.Losos s jahodovo-bazalkovou glazúrou. (Zdroj: Fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Losos s jahodovo-bazalkovou glazúru

Potrebujeme na glazúru: 1 lyžicu olivového oleja, 1,5 lyžice posekanej cibule, 1 pokrájaný strúčik cesnaku, 1 hrnček mrazených alebo čerstvých jahôd, 1 lyžicu medu alebo javorového sirupu, 1 lyžicu octu (ryžového), 1/2 lyžice dijonskej horčice, štipka kôpru, 4 - 6 posekaných lístkov bazalky

Na lososa: 1 - 2 porcií lososa po 120 g, soľ a mleté čierne korenie

Ako prílohu: čerstvý špenát alebo inú listovú zeleninu, plátky jahôd, červenú cibuľu, avokádo, opekané slnečnicové semiačka alebo iné opečené orechy a semiačka, rozmrvený feta alebo kozí syr

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov a plech s mriežkou vymažeme. Cibuľu a cesnak necháme zmäknúť na oleji, potom pridáme jahody, med alebo javorový sirup, ryžový ocot a horčicu. Keď jahody zmäknú, vmiešame kôpor a bazalku. Glazúru rozmixujeme dohladka a trocha z nej odložíme.

Lososa osolíme a okoreníme z oboch strán, pomocou štetca potrieme glazúrou z oboch strán, položíme na plech kožou dole a dáme do rúry na 10 - 15 minút, kým nebude na vidličku mäkký. Podávame na šaláte z listovej zeleniny, plátkov jahôd, natenko pokrájanej červenej cibule, avokáda, semiačok, orechov a trochou feta alebo kozieho syra. Na vrch pokvapkáme zvyškom glazúry.

Zdroj: sumptuousspoonfuls.com

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 87 312
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 632
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 345
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 448
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 229
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 424
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 226
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 477
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu