Slaný koláč so špargľou a fetou
Potrebujeme: 2 lyžičky masla, 225 g špargle, 1 pór - len biele a svetlozelené časti, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 hrnčeka syra feta, 8 celých vajec, 2/3 hrnčeka mlieka, štipku soli, štipku mletého čierneho korenia, čerstvé bylinky, napríklad pažítku, petržlenovú vňať alebo kôpor
Postup: Zo špargle odrežeme konce a nakrájame na väčšie kúsky. Pór nakrájame na väčšie kúsky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a okrúhlu formu na tart, prípadne hlbší plech vymastíme. Na masle necháme zmäknúť špargľu, cesnak a pór. Zeleninu následne preložíme na plech a rovnomerne rozprestrieme. Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme k nim fetu, bylinky, mlieko, soľ a korenie a dobre vymiešame. Zalejeme tým zeleninu a vložíme do rúry na 20 - 25 minút, kým stred nie je pevný.
Zdroj: therealfooddietitians.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.