Kokosový kmeň
Potrebujeme: 250 g strúhaného kokosu, jednu plechovku sladeného kondenzovaného mlieka, 100 g sušeného mlieka, kakao, potravinárske farbivá
Postup: Z kokosu, mlieka a kondenzovaného mlieka spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Jednu časť zafarbíme farbivom, druhú ochutíme kakaom a tretiu necháme bielu. Vyvaľkáme na rovnaké valčeky, ktoré spojíme a vytvarujeme jeden hrubší valček. Zabalíme do fólie a v chladničke necháme stuhnúť. Môžeme z hmoty vytvarovať aj roládu. Stačí, ak jednu časť hmoty natlačíme v tenkej vrstve na fóliu, pokračujeme druhou a treťou vrstvou a opatrne zrolujeme. Pomôžeme si fóliou. Hotový kokosový kmeň opäť necháme stuhnúť v chladničke.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.