Demikát s jarnou cibuľkou a slaninkou
Potrebujeme: jednu bryndzu, prerastenú slaninu, štyri zemiaky, cesnak, červenú mletú papriku, cibuľu, 200 g šľahačkovej smotany, kyslú smotanu, rascu, bobkový list, celé nové korenie, mleté čierne korenie, soľ, petržlenovú vňať, starší chlieb, vývar alebo vodu
Postup: Slaninu nakrájame nadrobno, škvarky vyberieme a na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme rascu, bobkový list, nové korenie a očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Poprášime červenou paprikou, premiešame a podlejeme vodou.
Keď sú zemiaky uvarené, vyberieme z polievky bobkový list a rozmixujeme ju. Bryndzu rozmiešame v šľahačkovej smotane, potom vlejeme do polievky a necháme prejsť varom. Chvíľu povaríme a napokon zjemníme trochou kyslej smotany a podávame s opečenými chlebovými kockami, opraženou slaninkou a jarnou cibuľkou.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.