Pôstna kyslá polievka
Potrebujeme na cestoviny: 500 g hrubej múky, 100 - 200 ml vody, štipku soli
Na polievku: 1 l vody, soľ, čierne korenie, šťavu z kyslej kapusty
Postup: Z múky, vody a štipky soli zahnetieme cesto, natenko rozvaľkáme, lyžicou alebo ručne natrháme na menšie kúsky a uvaríme vo vode. Použiť však môžeme aj kupované bezvaječné cestoviny. Z vody, v ktorej sa varili cestoviny, odoberieme asi pol litra, zvyšok zlejeme.
Liter čistej vody prevaríme, osolíme a okoreníme. Zamiešame do nej vodu z cestovín a podľa chuti a potreby šťavu z kyslej kapusty (približne 100 ml, ale môže byť aj viac či menej) a opäť necháme prejsť všetko varom. Polievku podávame s uvarenými cestovinami.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.