Potrebujeme: zemiaky asi 2,5 kg, sterilizovanú mrkvu a hrášok, jednu cibuľu, štyri vajíčka, hrsť pažítky, desať reďkoviek, lyžicu horčice, malý biely jogurt, dve lyžice majonézy, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Cez mriežku pretlačíme do veľkej misy. Pridáme mrkvu a hrášok, cibuľu pokrájanú na drobné kúsky, na hrubom strúhadle postrúhané reďkovky a pokrájané vajíčka. V ďalšej miske vymiešame jogurt s majonézou a horčicou, pridáme nakrájanú pažítku. Zmes vo veľkej mise dobre osolíme a okoreníme a pridáme zálievku. Jemne, ale dôkladne premiešame, necháme dobre odležať. Šalát pred podávaním dozdobíme reďkovkou a čerstvými bylinkami.