Špízy na plechu
Potrebujeme: bravčové stehno, jednu cibuľu, 1 červenú papriku, pol cukety, 2 lyžice medu, citrónovú šťavu, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku grilovacieho korenia, štipku čili
Postup: Bravčové stehno nakrájame na kocky, cibuľu prekrojíme na väčšie kusy, ktoré sa budú dať napichovať a podobne pripravíme papriku a cuketu.
V miske zmiešame med, citrónovú šťavu, olej a korenie. Do marinády dáme mäso a necháme postáť.
Na špajdle napichujeme striedavo mäso, cibuľu, papriku a cuketu. Poukladáme na plech, zakryjeme alobalom a necháme piecť na 180 stupňov asi 50 minút, tak aby bolo mäso mäkké, potom odkryjeme a dopečieme ešte 20 minút.
Kombinovať môžeme rôzny druhy mäsa, pridať rôzne farby papriky alebo kúsky slaninky. Tiež sa nemusíme držať marinády s grilovacím korením, ale vyskúšať napríklad marinádu s medom alebo s čerstvým rozmarínom či cesnakom.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.