Grécke citrónové zemiaky
Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice dijonskej horčice, 4 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžicu sušeného oregana, 4 lyžice olivového oleja, 0,5 lyžičky soli a mletého čierneho korenia, čerstvú petržlenovú vňať na vrch
Postup: Zemiaky umyjeme, ešte v šupke pokrájame na kocky a dáme variť do vriacej vody na 5 - 7 minút. Zlejeme a dáme bokom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou. V miske zmiešame najemno posekaný cesnak, horčicu, citrónovú šťavu, oregano, olivový olej, soľ a čierne korenie. Vychladené zemiaky vhodíme do misky, dobre premiešame, rozprestrieme na plech tak, aby sa kúsky vzájomne nedotýkali, a dáme piecť na 20 - 25 minút.
Zdroj: makingthymeforhealth.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.