Cestoviny s parmezánovou omáčkou
Potrebujeme: dve lyžice masla, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, smotanu na varenie, 1 a pol šálky nastrúhaného parmezánu, hrsť nasekanej bazalky a cestoviny
Postup: V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom pretlačený cesnak. Osolíme ho aj okoreníme a za stáleho miešania metličkou vlejeme smotanu.
Chvíľku ju povaríme, aby sa prepojila s maslom a potom do nej, opäť za stáleho miešania metličkou, vsypeme strúhaný parmezán. Varíme, kým nebude omáčka kompaktná a primeranej hustoty. Potom do nej primiešame bazalku a už len krátko povaríme. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, primiešame k omáčke a podávame.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.