Bylinkový kurací rezeň s prosciuttom
Potrebujeme: 1 šálku rastlinného oleja, 2 veľké kuracie prsia, 12 veľkých šalviových lístkov, 20 g najemno strúhaného parmezánu, 4 plátky prosciutta, 2 šálky strúhanky, 3 lyžičky sladkej papriky, 1 lyžicu sušeného oregana, 1,5 lyžičky morskej soli, 1 veľké vajíčko, 0,3 šálky múky, mesiačky citróna na podávanie
Postup: Kuracie mäso prekrojíme na polovicu po hrúbke, aby vznikli po 2 tenšie rezne. Vyklepeme ich a z oboch strán dobre posolíme a okoreníme. Na každý kúsok položíme tri šalviové lístky a na ne plátok prosciutta. Pripravíme si múku, vajíčko a strúhanku na trojobal, pričom do strúhanky vmiešame ešte papriku, oregano a morskú soľ. Rezne postupne obaľujeme a vyprážame na oleji. Ak máme doma kuchynský teplomer, skontrolujeme teplotu mäsa, po dopražení by mala dosiahnuť 75 stupňov Celzia.
Zdroj: sugarsaltmagic.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.