Polievka z pečených paprík
Potrebujeme: 1 kg sladkej červenej papriky, olivový olej, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, sušený majorán, zeleninový vývar, smotanu na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín.
Postup: Papriky umyjeme, osušíme, poukladáme na plech a dáme ich piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečieme dovtedy, kým ich šupka celkom nesčernie. Potom ich ešte horúce dáme do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 5 minút spariť. Takto by nám šupka z paprík mala ľahko zísť dole. Papriky zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky.
V hrnci zohrejeme trochu oleja, orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu aj cesnak, pridáme nakrájané papriky, korenie a bylinky. Všetko premiešame a zalejeme vývarom. Polievku varíme asi 20 minút a potom ju rozmixujeme a zalejeme smotanou. Necháme prevrieť, v prípade potreby dochutíme soľou a korením.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.