Zemiakovo-zelerová polievka
Potrebujeme: pol kila zemiakov, jeden celý stopkový zeler, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, zeleninový vývar, maslo, 250 ml sladkej smotany, mletú rascu, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, plátky slaniny
Postup: V hrnci najskôr opečieme plátky slaniny. Vyberieme ich nabok a do výpeku pridáme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu.
Potom k nej pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, zeler zbavený tuhých častí a na plátky nakrájaný cesnak.
Všetko osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme vývarom. Varíme, kým zelenina nezmäkne, potom ju rozmixujeme a zalejeme smotanou. Pridáme čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok a v prípade potreby dochutíme. Servírujeme so slaninou, ktorú sme na začiatku opiekli.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.