Potrebujeme: 450 g malých červených zemiakov, 1,5 lyžice olivového oleja, 1,5 lyžice masla ghee (prípadne nahradíme väčším množstvom olivového oleja), štvrť lyžičky sušeného cesnaku, štvrť lyžičky sušenej cibule, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Na cesnakovo-bylinkový olej: štvrť šálky olivového oleja, polovicu šálky lístkov petržlenovej vňate, 1 lyžicu čerstvého rozmarínu, 1 lyžicu čerstvého tymianu, 1 malý strúčik cesnaku, štipka soli
Postup: Rúru predhrejeme na 230 stupňov. Na sporáku v osolenej vode uvaríme zemiaky v šupke. Kým sa varia, všetky suroviny na ochutený olej vymixujeme takmer dohladka. Ak olej robíme dopredu, preložíme ho do uzatvárateľnej fľaše a dáme do chladničky.
Uvarené zemiaky osušíme utierkou, poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie, poukladáme naň kúsky masla, pokvapkáme olejom a posypeme sušeným cesnakom a cibuľou. Zemiaky popretriasame, aby sa v oleji, masle a koreninách obalili celé. Pohárom s rovným dnom ich trocha rozpučíme a dáme piecť na asi 30 minút dozlatista a dochrumkava. Hneď po vybratí ich posolíme a okoreníme, ideálne hrubozrnnou soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Podávame pokvapkané cesnakovo-bylinkovým olejom.