Broskyňová bublanina s tvarohom
Potrebujeme: dva hrnčeky polohrubej múky, štyri vajíčka, jeden hrnček cukru, jeden vanilkový cukor, jeden hrnček oleja, jeden hrnček mlieka, prášok do pečiva, konzervu polených broskýň,
Na tvarohovú náplň: 250 g jemného tvarohu, tri lyžice práškového cukru, jeden vanilkový cukor
Postup: Broskyne necháme odkvapkať. Múku preosejeme do väčšej misky, pridáme cukor a vanilkový cukor a prášok do pečiva. Do dobre premiešanej zmesy vmiešame olej, mlieko a vajíčka. Vypracujeme hladké cesto. Hlboký plech vyložíme papierom na pečenie, pripravené cesto doň nalejeme a pripravíme si tvarohovú náplň. Na ňu zmiešame tvaroh s cukrom a po lyžiciach ukladáme na cesto v plechu. Ako posledné poukladáme broskyne a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme približne trištvrte hodinu na 190 stupňov Celzia.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.