Šunkovo-syrové mafiny s kukuricou
Potrebujeme: 1,75 šálky hladkej múky, 1,5 lyžičky prášku do pečiva, 1 šálku mlieka, 6 lyžíc roztopeného masla, 1 veľké vajíčko, 1 lyžičku medu, 0,75 šálky nadrobno pokrájanej šunky, 0,5 šálky postrúhaného čedaru, 0,75 šálky kukurice, 0,25 šálky čerstvých byliniek podľa chuti, bielu a svetlozelenú časť z 2 jarných cibuliek, 0,3 šálky postrúhanej cukety (voliteľné)
Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov a plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami, prípadne jamky dobre vymastíme. Múku, prášok do pečiva a soľ zmiešame v jednej miske, mlieko, maslo vajíčko a med v druhej miske. Tekutú zmes prilejeme k suchej, pridáme aj syr, šunku, bylinky, nadrobno pokrájanú jarnú cibuľku a cuketu, ak chceme. Zľahka zamiešame a zmesou naplníme plech na mafiny maximálne do troch štvrtín jamôk. Vrch ešte môžeme posypať zvyšným syrom, kukuricou, jarnou cibuľkou, kúskami šunky, ak sa ešte zvýšili, a dáme piecť na 20 až 24 minút, kým stred mafinov nestuhne a syr na vrchu nezozlatne.
Zdroj: therealfooddietitians.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.