Mäsové guľky v sladkokyslej omáčke
Potrebujeme na mäsové guľky: 680 g mletého bravčového mäsa, 0,25 šálky strúhanky, 1,25 lyžičky sušeného cesnaku, 1,25 lyžičky sušenej cibule, 0,25 š čierneho korenia, 0,75 lyžičky soli, 0,25 š natenko nakrájanej zelenej cibuľky.
Na omáčku: 0,33 šálky kečupu, 225 g ananásu v konzerve, 2 lyžice jablkového octu, 0,5 lyžičky sušeného cesnaku, 0,5 lyžičky sušeného zázvoru, 1 lyžicu kukuričného škrobu.
Postup: Všetky suroviny na guľky zmiešame a z hmoty vyformujeme 18 až 20 guliek. Poukladáme ich na rozohriatu panvicu v jednej vrstve a opekáme ich z každej strany. Zmiešame si aj všetky ingrediencie na omáčku, pričom škrob dobre rozmiešame, aby nezostali hrudky. Pridáme ju k opečeným guľkám a necháme variť 7 - 8 minút, alebo kým nezhustne a mäso sa nedovarí. Na vrch ešte môžeme posypať zelenou cibuľkou.
Zdroj: therealfooddietitians.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.