Jablkové taštičky z toustovača
Potrebujeme: jedno vyvaľkané lístkové cesto, dve ošúpané jablká, lyžičku škorice, dve lyžice cukru, lyžicu práškového vanilkového pudingu, 50 g masla
Postup: Očistené jablká pokrájame na kocky, vložíme do menšieho hrnca, podlejeme troškou vody a pridáme škoricu a cukor. Jablká podusíme, keď sa začínajú rozpadávať vmiešame k nim lyžicu pudingu, ktorý sme rozmiešali v troške vody. Povaríme, počkáme, kým jablká nezhustnú a necháme vychladnúť.
Cesto si rozprestrieme a narežeme na štvorce, ktoré sa nám zmestia do toustovača. Na spodný štvorec naukladáme jablkovú kašu, okraje necháme voľné, a na vrch položíme druhú časť cesta. Na okrajoch poriadne popritláčame. Platne toustovača potrieme maslom a vložíme do nich naplnené štvorce, zatvoríme a priebežne kontrolujeme, či je cesto prepečené. Ešte teplé taštičky poprášime práškovým cukrom.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.