Mäsové guličky v horčicovej omáčke
Potrebujeme: 500 g mletého mäsa, jedno vajíčko, jednu cibuľu, konzervovanú mrkvu a hrášok, jeden strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
Na omáčku: 200 ml vývaru, 200 ml smotany na varenie, dve lyžice horčice, lyžicu sójovej omáčky, maslo
Postup: Cibuľu pokrájame na drobné kúsky a zeleninu zlejeme z nálevu. Obe suroviny pridáme k mletému mäsu. Primiešame vajíčko a prelisovaný cesnak. Celú zmes osolíme a okoreníme. Necháme chvíľu postáť a vlhkými rukami tvarujeme guličky. Na panvici roztopíme maslo a guličky opečieme zo všetkých strán.
Guličky vyberieme z panvice a prilejeme vývar, rozmiešame v ňom horčicu. Na záver prilejeme smotanu a sójovú omáčku. Guličky vrátime do omáčky, zakryjeme pokrievkou a 15 minút dusíme. Podávame s cestovinami, zemiakmi či ryžou.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.