Pečené paradajky s bazalkou a tymianom
Potrebujeme: 24 ďatlových paradajok, 0,5 šálky oleja, 2 lyžice balzamikového octu, 4 veľké strúčiky cesnaku, 4 lyžičky cukru, 3 lyžičky soli, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 20 veľkých bazalkových lístkov, 1 lyžicu čerstvého tymianu
Postup: Paradajky pozdĺžne prekrojíme na polovicu, cesnak posekáme najemno a bazalkové listy na pásiky. Rúru predhrejeme na 220 stupňov a plech obalíme alobalom. Paradajky položíme v jednej vrstve na plech reznou stranou hore, pokvapkáme olejom a octom a posypeme soľou, korením, cukrom, cesnakom, bazalkou a tymianom. Dáme do rúry na 35 až 45 minút, kým paradajky nezmäknú a neskaramelizujú. Podávame teplé ako prílohu alebo s mozzarellou na kúsku hrianky.
Zdroj: afarmgirlsdabbles.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.