Husacia paštéta
Potrebujeme: 90 g masla, jednu šalotku, jeden strúčik cesnaku, 200 g husacích pečienok, dve lyžice cherry, soľ, čierne mleté korenie, mleté nové korenie, bobkový list, strúhaný muškátový oriešok, dve lyžice vysokopercentnej smotany na šľahanie
Postup: Pečienky umyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájame ich na drobné kúsky. Nadrobno nakrájanú šalotku a nasekaný cesnak necháme opiecť dosklovita na polovici pripraveného masla, pridáme aj jeden bobkový list. Pridáme pečienky a prudko restujeme 5 minút. Povrch pečienok sa zatiahne, ale vnútri majú zostať ružové. Hrniec presunieme zo sporáka. Obsah osolíme, okoreníme a nastrúhame muškátový oriešok. Prilejeme cherry a necháme vychladnúť. Vyberieme bobkový list, pridáme zvyšné maslo, smotanu a všetko rozmixujeme. Paštétu premiestnime do čistej nádoby, povrch uhladíme a zakryjeme, uložíme do chladničky, kde stuhne a chute sa lepšie prepoja.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.