Potrebujeme: 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 1 červenú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajovú lyžičku (ČL) korenia garam masala (prípadne kari korenie), 1 ČL kurkumy, 200 g ryže (ideálne basmati), 500 ml zeleninového vývaru, 1/2 ČL citrónovej kôry, hrsť špenátových listov, 20 g sušených hrozienok, čerstvý koriander
Na praženú cibuľku: 1 žltú alebo červenú cibuľu, soľ, 1 ČL cukru,
Postup: V panvici na oleji opražíme cesnak a 1 cibuľu, obe nakrájané najemno. Pridáme koreniny, krátko premiešame a prisypeme dobre premytú ryžu. Zalejeme vývarom a varíme zakryté 8 až 10 minút. Medzitým ošúpeme citrón škrabkou na zemiaky - len žltú časť - a nakrájame na drobné kúsky. Vmiešame do ryže spolu s hrozienkami a umytým špenátom a varíme ešte asi minútu. Podľa potreby ešte prilejeme z vývaru.
Druhú cibuľu nakrájame na tenké kolieska. Na panvici zahrejeme olej, pridáme soľ a cibuľové krúžky a pražíme asi 5 minút. Potom pridáme cukor a pokračujeme v pražení, kým cibuľa nie je zlatistá. Posypeme ňou ryžu, prihodíme na vrch čerstvý koriander a podľa chuti ešte dosolíme.