Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Trojkráľový koláč so zapečeným prekvapením

Vyskúšajte veselú tradíciu, ale pozor na zuby.

(Zdroj: pexels.com)

Trojkráľový koláč so zapečeným prekvapením

Potrebujeme: dve balenia už vyvaľkaného lístkového cesta, 150 g masla, dve vajíčka, 70 g cukru, vanilkový struk, 150 g mletých mandlí, dve lyžice rumu, citrónovú kôru, dve hrste plátkových mandlí na ozdobu

Postup: Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a rovnako necháme zohriať aj ostatné ingrediencie, aby sa nám plnka nezrazila. Medzitým si pripravíme okrúhlu formu, na jej dno uložíme prvé lístkové cesto a zvyšok odkrojíme.

Na plnku si vymiešame maslo s cukrom, žĺtkami, zrniečkami vanilky a rumom. Pridáme mleté mandle, citrónovú kôru a sneh z oboch bielkov. Hotovú plnku nalejeme na cesto, do ľubovoľnej časti vložíme mincu a prekryjeme druhu časťou cesta. Dobre uhladíme a prebytok cesta opäť odrežeme. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a bohato posypeme plátkami mandlí. Na niekoľkých miestach koláč popicháme vidličkou a dáme piecť na 180 stupňov Celzia na približne pol hodinu.

SkryťVypnúť reklamu

Podľa tradície sa koláč krája na toľko kúskov, koľko je v dome ľudí, jeden kúsok rátajte pre pocestného. Na vychladnutý koláč sa uloží papierová koruna, kto vo svojom kúsku pri jedení narazí na mincu, smie si korunu nasadiť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 431
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 134
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 173
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 798
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 450
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 156
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 905
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 189
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu