Svieži zemiakový šalát aj pre vegánov
Potrebujeme: 1 kg žltých zemiakov, 1 š mrkvy, zeleru alebo hrášku, 5 polievkových lyžíc majonézy (vegánskej, ak robíme takúto verziu), 4 - 5 kyslých uhoriek, 2 polievkové lyžice šťavy z uhoriek (alebo jablčného či bieleho octu), 1 čajovú lyžičky horčice, 1/2 čajovej lyžičky čiernej himalájskej soli (voliteľné), klasickú soľ a čierne korenie, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, 2 jarné cibuľky
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, zlejeme, a keď trochu ochladnú, ošúpeme ich a pokrájame na kocky. Mrkvu ošúpeme a pokrájame, rovnako pokrájame aj kyslé uhorky, cibuľku a petržlenovú vňať. Všetko zmiešame v miske.
Dresing si vyrobíme zmiešaním majonézy, šťavy z uhoriek, horčice, soli (klasickej aj himalájskej, ak ju používame) a čierneho korenia. Pridáme ho do misky so zvyšnými surovinami, premiešame, prikryjeme a necháme v chladničke aspoň hodinu.
Zdroj: biancazapatka.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.