Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom na Vianoce: Medové koláče s vanilkovo-višňovým krémom

Harmónia chutí v každom kúsku.

(Zdroj: Unsplash/Toa Heftiba)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Medové koláče s vanilkovo-višňovým krémom

Potrebujeme na medové cesto: 250 g hladkej múky špeciál, 110 g práškového cukru, 90 g medu, 1 vajce, 1 žĺtok, 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy, polovicu balenia perníkového korenia

Na krém: 40 g kryštálového cukru, polovicu balenia vanilkového cukru, 1 balenie zlatého klasu 130 g masla, 130 g margarínu, 100 g višňového džemu, šťavu z polovice citróna, mlieko

Na vrch: 150 g tmavej čokolády, 150 g bielej čokolády, 100 g stuženého tuku Cera

Postup: Múku zmiešame s jedlou sódou a práškovým cukrom a spolu preosejeme. Pridáme med, vajíčko, žĺtok a perníkové korenie. Všetko spolu vypracujeme a necháme 24 hodín odležať v chlade. Na druhý deň si odstáte cesto vyvaľkáme a okrúhlymi formičkami z neho povykrajujeme koláčiky. Postupne ich ukladáme na vymastený plech. Rúru dáme medzitým rozohriať na 230 stupňov. Nachystané koláče pečieme len veľmi krátko do svetlohnedej farby. Ešte za tepla ich podrežeme nožíkom a necháme vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu

Kým sa koláče chladia, urobíme si plnku. Mlieko zmiešame s kryštálovým aj vanilkovým cukrom a dáme variť. Časť z neho po chvíli odoberieme a rozmiešame v ňom zlatý klas. Keď zvyšné mlieko v hrnci zovrie, prilejeme zlatý klas a uvaríme hustý puding. Necháme ho chladiť za občasného miešania, aby sa nám nevytvorila na povrchu koža. Do studeného pudingu postupne pridáme na kocky pokrájané maslo a margarín. Vyšľaháme z neho hladký krém, do ktorého zamiešame višňový džem a dochutíme citrónovou šťavou.

Krém dávkujeme na kolieska pomocou vrecka a vždy dve spojíme k sebe. Necháme ich stuhnúť a nakoniec poťahujeme do tmavej a bielej čokolády.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 103 594
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 851
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 655
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 808
  5. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 6 207
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 469
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 767
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 529
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu