Jednoduché čokoládové croissanty
Potrebujeme: 1 rozmrazené lístkové cesto, 1/4 šálky na malé kúsky polámanej čokolády na varenie, 2 čajové lyžičky kryštálového cukru, 1/2 čajovej lyžičky škorice, 1 zľahka rozšľahané vajce.
Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozprestrieme, rozdelíme na 4 štvorce a každý kúsok prerežeme ešte diagonálne na polovicu. Každý trojuholník postupne uložíme základňou smerom k sebe, do prostriedku dáme trocha čokolády a zrolujeme ho od širokej strany smerom k špičke. Konce pritlačíme, aby neskôr čokoláda nevytiekla, a ukladáme na plech. Keď naplníme a stočíme všetky trojuholníky, potrieme ich vajíčkom a vrch posypeme cukrom zmiešaným so škoricou. Pečieme v rúre 12 - 15 minút dozlatista.
Zdroj: chocholatemoosey.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.