Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Krehké syrové krekry

Pre návštevu miesto čipsov.

(Zdroj: Pexels/Eva Elijas)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Krehké syrové krekry

Potrebujeme: 110 g masla izbovej teploty, 130 g múky, 85 g strúhaného parmezánu, 1/4 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup: V šľahači alebo mixéri rozmiešame maslo dohladka, pridáme múku, korenie a soľ a na nízkych otáčkach pokračujeme v miešaní, kým sa nevytvorí mrvenička. Pridáme parmezán a cesto premiestnime na pracovnú dosku. Rukami ho postláčame dohromady, rozdelíme na dve časti a vyformujeme ich do hranatého kvádra. Oba kusy zabalíme do fólie a dáme do mrazničky na 30 minút. Medzitým dáme nahriať rúru na 175 stupňov a plech vyložíme papier na pečenie. Zachladené cesto vyberieme, pokrájame na asi centimetrové plátky, poukladáme na plech v miernych rozostupoch a dáme piecť na asi 18 minút dozlatista. Po vybratí ich necháme úplne vychladiť na plechu.

SkryťVypnúť reklamu

Zdroj: pattysaveurs.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 791
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 294
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 837
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 995
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 836
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 454
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu