Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Plnené morčacie prsia pre dvoch

Prineste si chuť vďakyvzdania na domáci stôl.

(Zdroj: Pexels/Zifeng Xia)

Plnené morčacie prsia pre dvoch

Potrebujeme na plnku: na kocky nakrájané 4 krajce chleba, 2 polievkové lyžice (PL) masla, soľ, 1 natenko nakrájanú cibuľu, 1 nakrájaný stonkový zeler, 1 posekaný strúčik cesnaku, 1/3 šálky (š) kuracieho vývaru alebo bujónu, 1 zľahka prešľahané vajíčko, 1/2 š sušených brusníc, 1 čajovú lyžičku (ČL) sušenej petržlenovej vňate,

Na mäso: 110 g zmäknutého masla, 1 posekaný strúčik cesnaku, 1/2 ČL sušenej petržlenovej vňate, 1/2 ČL sušeného tymianu, 1/4 ČL sušeného rozmarínu, 1/4 ČL soli, 2 vykostené morčacie prsia s kožou

SkryťVypnúť reklamu

Na omáčku: 1/2 -2/3 š kuracieho vývaru alebo bujónu, 1 - 2 PL masla, 2 PL múky, soľ podľa chuti

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Rúru predhrejme na 200 stupňov. Kocky chleba poukladáme v jednej vrstve na plech, dáme opiecť dozlatista asi na 5 - 10 minút a necháme úplne vychladnúť. Vo väčšej panvici dáme skaramelizovať cibuľu na roztopenom masle, pričom ju varíme za občasného miešania na miernom ohni asi 20 minút. Potom vhodíme zeler, počkáme, kým zmäkne a pridáme cesnak. Po minúte odstavíme.

Opečené chlebové kocky zmiešame s cibuľovou zmesou, vývarom alebo bujónom, vajíčkom, brusnicami a petržlenovou vňaťou.

Rúru prestavíme na 160 stupňov a plech na pečenie mäsa (s mriežkou) vyložíme alobalom. Mriežku potrieme olejom a vložíme dovnútra. Maslo zmiešame s cesnakom, soľou a bylinkami a touto zmesou rovnomerne potrieme vrch aj spodok morčacích pŕs. Ostrým nožom vytvoríme v mäse kapsu, ktorú naplníme plnkou a uzavrieme pomocou špáradiel. Mäso položíme na mriežku a s celým plechom dáme piecť na hodinu až hodinu a pol, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 75 stupňov. Po vybratí necháme 15 minút chladnúť.

SkryťVypnúť reklamu

Kým mäso odpočíva, prichystáme omáčku. Všetku vytečenú šťavu prelejeme do odmernej nádoby a dáme do chladničky na 15 minút. Keď sa oddelí tuk, odoberieme ho do hrnca a k šťave dolejeme toľko vývaru, aby sme získali objem 1 šálky (250 ml). Tuk v hrnci rozpustíme a pokiaľ z neho nemáme dve lyžice, doložíme maslo. Prisypeme múku a dostatok soli a vymiešame pastu, ktorú asi minútu povaríme, kým nezhnedne. Pomaly pridáme šťavu z chladničky, privedieme k varu a miešame asi 5 minút, kým omáčka nezhustne. Podávame s mäsom.

Zdroj: chocolatemoosey.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí
  2. Na Slovensku sú lídrom. Málo sa u nás stavia
  3. Naši starí rodičia si peniaze zakopávali do zeme
  4. Ako zvládnuť prvý mobil a udržať si dôveru v rodine
  5. Hodnotenie profesionála: Maldivské rezorty do hodiny od letiska
  6. Na potulkách chuťami: od zemiakov po syry, všetko je doma
  7. Rozvrh hodín s kalendárom prázdnin v denníkoch SME a Korzár
  8. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia
  1. Hodnotenie profesionála: Maldivské rezorty do hodiny od letiska
  2. Jesenné tvorenie pre krajší domov aj nápaditý šatník
  3. Na Slovensku sú lídrom. Málo sa u nás stavia
  4. AL-AUTO dokazuje, že špičkový autoservis môže byť women-friendly
  5. Naši starí rodičia si peniaze zakopávali do zeme
  6. Zuzana Porubjaková a Miro Jaroš v naozaj otvorených rozhovoroch
  7. Prvý mobil ako skúška dôvery medzi rodičom a dieťaťom
  8. Rozvrh hodín s kalendárom prázdnin v denníkoch SME a Korzár
  1. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 10 701
  2. Z čašníkov majiteľmi top hotelov: Stavili na lokálnosť a luxus 6 056
  3. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať 5 160
  4. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí 4 797
  5. Na začiatku ledva naškrabali 700 eur, dnes majú miliónové tržby 4 777
  6. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 4 543
  7. Prvý mobil ako skúška dôvery medzi rodičom a dieťaťom 4 021
  8. Cukrovar mení Trnavu na miesto, kde sny ožívajú 3 838
  1. Martin Kresák: Degrowth po slovensky: súdruh Kamenický opäť úraduje
  2. Anton Kaiser: 100 rokov organizovanej turistiky LIII.
  3. Tomáš Kuvik: Najväčší Slovák v nás
  4. Martin Fronk: František Jozef I. vtedy a dnes
  5. Michal Fiabane: Fukuyama sa mýlil. Dejiny nekončia - začínajú byť opäť desivé.
  6. Dávid Polák: Izrael, Západný breh a medzinárodné párvo. Časť 1.
  7. Jozef Černek: Na vrchole, kde končia deti a začínajú otcovia
  8. Pavol Návrat: Žiadosť občanov Slovenskej republiky o zlúčenie s Českou republikou
  1. Rado Surovka: Matovičove bomby sú späť 10 570
  2. Pavol Návrat: Žiadosť občanov Slovenskej republiky o zlúčenie s Českou republikou 10 039
  3. Radoslav Záhumenský: Rozhľadňa, ktorú takmer nikto nepozná, a pritom z nej Malá Fatra ukazuje svoju pravú krásu! 8 499
  4. Radko Mačuha: "Maskovacie prvky" auta šéfa SIS 7 528
  5. Ivan Mlynár: Je Šutaj Eštok úplný kretén ? Nie, je to génius. Ak to niekto nechápe, je to jeho problém. 7 439
  6. Daniel Guľaš: Svetový šašo 6 516
  7. Ján Valchár: Ešte jeden večerný blog 4 790
  8. Tomáš Csicsó: Ako školy vyberajú výpalné od študentov 4 556
  1. Igor Pogány: Nano Banana: Nová AI od Google premení vaše fotky na realitu (a splní sny)
  2. Marian Nanias: Jadrové zariadenia, doteraz použité na Mesiaci.
  3. Post Bellum SK: Začiatok konca pre desaťtisíce slovenských Židov: 9. september 1941
  4. Radko Mačuha: Pre Ficových šimpanzizantov.
  5. Marcel Rebro: Diplomacia podľa Fica: úsmevy v Pekingu a Užhorode, dym v Kyjive
  6. Marian Nanias: Jadrové reaktory použité v kozmickom prieskume.
  7. Radko Mačuha: Fico nás posiela na výlet do Číny.
  8. Marian Nanias: Atómová elektráreň na Mesiaci?
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu