Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Tekvicové šišky pečené v rúre

Vyskúšajte s rôznymi polevami.

(Zdroj: Pexels/Tom Dahm)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tekvicové šišky pečené v rúre

Potrebujeme: 1a 3/4 šálky (š), 1 kopcovitú čajovú lyžičku (ČL) prášku do pečiva, 1 ČL jedlej sódy, 1 kopcovitú ČL tekvicového korenia (prípadne vyskúšajte perníkové korenie) 1 a 1/2 ČL škorice, 1 š hnedého cukru, 1 š tekvicového pyré, 2 veľké vajíčka izbovej teploty, 1/2 ČL vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor), 3 polievkové lyžice (PL) mlieka

Na maslovú polevu: 55 g masla, 2 š práškového cukru, vanilkový cukor, 3 PL vody, 1/3 š posekaných orechov (voliteľné)

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov, formu na šišky vytrieme a dáme bokom. Zmiešame spolu múku, jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ a koreniny. V druhej miske zmiešame hnedý i vanilkový cukor, tekvicové pyré, vajíčka a mlieko. Suché suroviny vmiešame do tekutých. Pre jednoduchšie plnenie prelejeme cesto do cukrárskeho vrecka, formy vyplníme do približne dvoch tretín a dáme do rozohriatej rúry na asi 12 až 13 minút. Po dopečení ich vyberieme a necháme vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu

Medzitým si pripravíme polevu. Maslo v hrnci roztopíme, dvihneme nad plameň a krúživým pohybom miešame, kým nezhnedne a nezačnú sa na dne usádzať drobné kúsky. Pridáme vanilku, cukor a vodu a miešame, kým sa všetko nerozpustí. Poliate šišky môžeme posypať posekanými orechmi.

Zdroj: mycountrytable.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 791
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 294
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 837
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 995
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 836
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 454
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu