Pečeňová paštéta
Potrebujeme: 500 g chladených kuracích pečienok, jednu cibuľu, jeden strúčik cesnaku, 250 g masla, 200 ml vývaru, 150 ml bieleho vína, 100 ml šľahačkovej smotany, dve lyžice nasekaných brusníc, štipku mletého muškátového orieška, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Pečienky umyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájame ich na drobné kúsky. Nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak necháme opiecť dosklovita na 1 polievkovej lyžici masla. Pridáme pečienky a prudko restujeme 5 minút. Pridáme soľ, čierne korenie a nastrúhaný muškátový oriešok. Prilejeme vývar a víno. Na slabom plameni postupne zredukujeme väčšinu tekutiny.
Celú zmes po vychladnutí premiestnime do mixéra a pridáme 200 g zmäknutého masla. Rozmixujeme dohladka a v prípade potreby dosolíme, prilejeme smotanu. Pridáme nasekané brusnice, premiešame a ukladáme do sklenených pohárov. Zvyšné maslo roztopíme a zalejeme ním paštétu v nádobkách. Necháme stuhnúť v chladničke.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.