Cestovinový šalát s cícerom a fetou
Potrebujeme: polovicu malého karfiolu, 125 g krátkych cestovín, 7 cherry paradajok, hrsť tekvicových semiačok, 150 g cíceru, 2 - 3 byľky mäty, polovicu zväzku petržlenovej vňate, 1 jarnú cibuľku, olivový olej, syr feta
Na dresing: 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, najemno pokrájanú polovicu strúčiku cesnaku, 1 - 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, trochu citrónovej kôry, soľ a mleté čierne korenie, štipku cukru
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, zlejeme, premyjeme v studenej vode a necháme odtiecť. Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme na al dente. Cícer premyjeme, osušíme v kuchynskej utierke, vysypeme na plech na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a pečieme na 180 stupňoch 25 dochrumkava. Na panvici nasucho opražíme tekvicové semiačka. Zeleninu pokrájame na malé kúsky, rovnako aj petržlenovú vňať a mätu. Všetky suroviny na dresing zmiešame dohromady a dochutíme podľa potreby. Cestoviny premiešame s cícerom, zeleninou, semiačkami a bylinkami, na vrch polejeme dresingom a posypeme rozmrvenou fetou.
Tip: Karfiol nemusí byť len varený, pokojne ho môžeme prihodiť k cíceru, keď sa bude piecť. K šalátu sa taktiež hodí aj pokrájaná čerstvá uhorka.
Zdroj: klaraslife.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.