Kuracie prsia na šunkovej ryži
Potrebujeme: jednu cibuľu, štyri kuracie prsia, 150 g varenej šunky, jednu paradajku, jednu zelenú papriku, 500 ml vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 200 g ryže, jeden strúčik cesnaku, olej
Postup: Cibuľu pokrájame na drobné kúsky a opečieme ju na lyžici oleja, pridáme k nej prelisovaný cesnak a prisypeme ryžu. Dobre premiešame posolíme a zalejeme vývarom. Varíme približne 25 minút, kým ryža nezmäkne. Krátko pred dovarením do ryže vmiešame nakrájanú papriku a paradajku, ktorú sme zbavili šupky a semien a tiež šunku rozkrájanú na kocky. Kuracie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici na troške oleja z oboch strán. Na tanier naložíme porciu šunkovej ryže a na ňu uložíme kuracie mäso. Celé jedlo môžeme posypať nakrájanou jarnou cibuľkou alebo k nemu podávame uhorkový šalát.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.