Veselé mafiny na prvú desiatu po prázdninách
Potrebujeme: 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 100 g čokolády na varenie, 3 zrelé banány, 80 ml oleja, 1 vajíčko
Na polevu: 140 g práškového cukru, jeden bielok, lyžičku škrobu alebo bieleho pudingového prášku, pár kvapiek citrónovej šťavy
Postup: V mise zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a kakao. Čokoládu rozsekáme na drobné kúsky a pridáme k zmesi. Banány si v ďalšej miske roztlačíme vidličku až na kašu, vmiešame olej a vajíčko. Celú tekutú časť prilejeme k suchej a miešame, kým nevznikne kompaktné cesto. Bude v ňom vidieť kúsky banánov a čokolády. Mafinový plech potrieme olejom alebo použijeme papierové košíčky. Jamky naplníme len do dvoch tretín a pečieme sedem minút na dvesto stupňov
Celzia. Z jedného bielka, pár kvapiek citrónovej šťavy, lyžičky škrobu alebo bieleho pudingového prášku a cukru vymiešame hustú polevu. Ak je riedka, po lyžičkách pridávame cukor. Polevu preložíme do vrecúška, odstrihneme roh a ozdobíme. Do stredu každého mafinu položíme cukrové oči alebo si pomôžeme polevou a kúskom hrozienka alebo čokoládou.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.