Pizzová polievka
Potrebujeme: 220 g talianskej klobásy, 1 najemno pokrájanú veľkú žltú cibuľu, 225 g čerstvých šampiňónov (alebo z konzervy), 3 veľké najemno nakrájané strúčiky cesnaku, 1 šálku (š) vody, 800 g drvených paradajok, 400 g nakrájaných lúpaných paradajok (so zelenými čili papričkami), 1 čajovú lyžičku (ČL) sušenej bazalky, 1 ČL sušeného oregana, 1/2 ČL sušeného tymianu, 1/2 ČL sušeného rozmarínu, 110 g pokrájanej pikantnej salámy, 1/4 šálky (š) strúhaného parmezánu, 1 š strúhanej mozzarelly, čerstvú bazalku na vrch
Postup: Na oleji za občasného miešania opečieme klobásu a cibuľu. Keď klobása prestane byť ružová, vmiešame cesnak a huby a varíme, kým huby nezmäknú. Pridáme vodu, paradajky, salámu, sušenú bazalku, oregano, tymian a rozmarín. Všetko privedieme k varu, plameň hneď znížime a varíme asi 20 minút. Nakoniec vmiešame parmezán. Pri podávaní na vrch posypeme mozzarellou a podľa potreby aj čerstvou bazalkou.
Zdroj: afarmgirlsdabbles.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.