Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Pizzová polievka

Klasika nemusí byť len nudná.

(Zdroj: Pexels/Votsis Panagiotis)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pizzová polievka

Potrebujeme: 220 g talianskej klobásy, 1 najemno pokrájanú veľkú žltú cibuľu, 225 g čerstvých šampiňónov (alebo z konzervy), 3 veľké najemno nakrájané strúčiky cesnaku, 1 šálku (š) vody, 800 g drvených paradajok, 400 g nakrájaných lúpaných paradajok (so zelenými čili papričkami), 1 čajovú lyžičku (ČL) sušenej bazalky, 1 ČL sušeného oregana, 1/2 ČL sušeného tymianu, 1/2 ČL sušeného rozmarínu, 110 g pokrájanej pikantnej salámy, 1/4 šálky (š) strúhaného parmezánu, 1 š strúhanej mozzarelly, čerstvú bazalku na vrch

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Na oleji za občasného miešania opečieme klobásu a cibuľu. Keď klobása prestane byť ružová, vmiešame cesnak a huby a varíme, kým huby nezmäknú. Pridáme vodu, paradajky, salámu, sušenú bazalku, oregano, tymian a rozmarín. Všetko privedieme k varu, plameň hneď znížime a varíme asi 20 minút. Nakoniec vmiešame parmezán. Pri podávaní na vrch posypeme mozzarellou a podľa potreby aj čerstvou bazalkou.

Zdroj: afarmgirlsdabbles.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 631
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 136
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 131
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 247
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 190
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 907
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 731
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 540
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu