Gulášová polievka
Potrebujeme: 300 gramov bravčového pliecka/karé, 4 zemiaky, dve paradajky, jednu čerstvú papriku, 1 cibuľu, tri mrkvy, dve lyžice oleja, 3 strúčiky cesnaku, mletú sladkú papriku, rascu, majoránku, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Očistené zemiaky umyjeme a pokrájame na kocky. Necháme ich v studenej vode. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme k nej mäso rozkrájané na menšie kúsky a počkáme, kým sa zatiahne. Poprášime červenou paprikou, rascou, čiernym korením a k mäsu prelisujeme cesnak. Zalejeme vodou a 15 minút varíme. Po uplynutom čase patrí do polievky mrkva, pokrájaná na tenké kolieska a zemiaky. Pridáme aj pásiky papriky, tie sa iba vyvaria. Varíme, kým zemiaky čiastočne nezmäknú, a ako poslednú ingredienciu pridáme pokrájané paradajky. Na záver polievku dochutíme majoránkou a dosolíme.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.