Korzár logo Korzár

Maškrtíme s Korzárom: Domáca mandľovo-čokoládová nátierka

Bez éčok, farbív či nadbytočného cukru.

(Zdroj: Pexels/Delphine Hourlay)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Domáca mandľovo-čokoládová nátierka

Potrebujeme: 170 g surových mandlí, 15 g surových lieskových orechov, 42 g mliečnej čokolády, 2 čajové lyžičky (ČL) kakaa 1,5 ČL vanilkového extraktu (použiť sa dá aj aróma alebo cukor), 1 polievkovú lyžicu kokosového oleja

Postup: Orechy vysypeme do jednej vrstvy na plech a dáme ich piecť do rúry rozohriatej na 180 stupňov na asi 8 - 10 minút. Dávame pozor, aby sme ich nespálili. Počkáme, kým trocha vychladnú, a vysypeme ich do kuchynského robota. Melieme ich na vysokej rýchlosti, kým nezačnú púšťať olej, pričom podľa potreby stroj zastavíme a stierkou dáme zo stien dole všetko, čo sa tam prilepilo. Treba byť pri procese trpezlivý, v závislosti od výkonu stroja to môže trvať aj niekoľko desiatok minút. Po čase sa však zmes pripomínajúca múku začne formovať do lepkavej gule, ktorá sa neskôr rozpadne a zostane hladké orechové maslo. Vtedy pridáme čokoládu, kakao, vanilku a olej. Opäť všetko rozmiešame dohladka, čo môže trvať ďalších 5 minút. Ochutnáme a podľa potreby pridáme štipku soli, tá trocha vyzdvihne sladkosť z čokolády. Nátierku premiestnime do uzatvárateľného pohára a skladujeme pri izbovej teplote týždeň.

SkryťVypnúť reklamu

Zdroj: twosugarbugs.com

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 91 540
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 794
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 479
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 457
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 804
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 562
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 250
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 608
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu