Vajíčka v paradajkovej omáčke
Potrebujeme: 1 polievkovú lyžicu (PL) olivového oleja, 1/4 šálky (š) bielej alebo žltej cibule, 4 veľké šampiňóny na plátky, 1 na menšie kúsky nakrájanú jalapeno papričku, na pásiky nakrájanú polovicu papriky, soľ podľa chuti, 1 plechovku (400 g) drvených paradajok aj so šťavou, 1/4 š kuracieho alebo zeleninového vývaru, 1/2 čajovej lyžičky (ČL) mletej rasce, 1/2 ČL údenej papriky, 1/4 ČL sušeného oregana, štipka mletého čierneho korenia, 2 - 4 vajíčka izbovej teploty, 1 PL čerstvej bazalky, 2 PL rozmrveného kozieho syra
Postup: Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejeme olej, na ktorom domäkka opečieme osolenú cibuľu, huby, papriku a jalapeno papričku. Potom pridáme paradajky so šťavou, vývar, rascu, papriku, oregano, soľ a mleté čierne korenie a varíme nezakryté asi 15 minút. Potom v omáčke vytvoríme jamky, do ktorých vyklepneme vajíčka a necháme ich pod pokrievkou variť 4 minúty tak, aby bielky stuhli, ale žĺtky boli ešte tekuté. Sporák vypneme a vrch posypeme posekanou bazalkou a kozím syrom.
Zdroj: chocolatemoosey.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.