Papriky plnené ryžou a hubami
Potrebujeme: 6 stredne veľkých paprík ľubovoľnej farby, 1,5 šálky (š) paradajkovej omáčky, 1,5 š uvarenej (divokej) ryže 1 š strúhaného parmezánu, 4 š pokrájaných šampiňónov, 1/2 ks najemno pokrájanej stredne veľkej cibule, 2 pretlačené alebo najemno nakrájané strúčiky cesnaku, 2 čajové lyžičky (ČL) čerstvého oregana alebo 1 ČL sušeného, 1/2 ČL soli, 1,5 š mozzarelly (voliteľné)
Postup: Rúru predhrejeme na 210 stupňov. Papriky rozpoltíme, odstránime semiačka a poukladáme ich na plech reznou stranou hore. V ďalšej miske zmiešame paradajkovú omáčku, ryžu, polovicu šálky parmezánu, huby, cesnak, soľ, oregano a podľa chuti aj postrúhanú mozzarellu.
Plnku rozdelíme rovnomerne do pripravených paprík, natesno obalíme alobalom a dáme zapiecť cca na 20 minút, alebo kým papriky nie sú mäkké podľa preferencií a plnka horúca.
Tesne pred koncom papriky vyberieme, dáme dole alobal, posypeme zvyšným parmezánom a vrátime do rúry ešte aspoň na 5 minút.
Zdroj: afarmgirldabbles.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.