Batátová polievka s červenou šošovicou
Potrebujeme: dve lyžice oleja, jednu cibuľu, dva strúčiky cesnaku, tri mrkvy, jeden batat, plechovku lúpaných paradajok, 100 g červenej šošovice, liter vývaru, 250 ml sladkej smotany, soľ, čierne korenie, kúsok zázvoru, čili
Postup: Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na drobné kúsky, pridáme cesnak a pokrájaný zázvor. Krátko opražíme a pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska, nakrájaný batat, paradajky a premytú šošovicu. Všetko zalejeme vývarom. Keď sú všetky suroviny mäkké polievku rozmixujeme, zjemníme smotanou, dochutíme čiernym korením, dosolíme a pridáme čili.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.