Zdravá čokoládová pena z troch surovín
Potrebujeme: 400 g cíceru z plechovky, 140 g horkej čokolády, 2 polievkové lyžice cukru (voliteľné)
Postup: Vo vodnom kúpeli, prípadne v mikrovlnke, roztopíme čokoládu, zamiešame, aby bola hladká, a dáme bokom. Z plechovky cíceru zlejeme zálievku do veľkej čistej misky. Zamiešame ju s cukrom a vyšľaháme ručným mixérom alebo v kuchynskom robote do tuhej peny, až takej, že sa z nej budú dať vytvoriť pevné špičky. Mixérom by to malo trvať 8 až 10 minút. Do peny zamiešame mierne vychladenú čokoládu, zmes rozdelíme do servírovacích pohárov a necháme v chladničke stuhnúť na 2 hodiny, prípadne aj na celú noc. Podávať môžeme s ovocím, šľahačkou a drvenými pistáciami.
Zdroj: klaraslife.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.