Praženica s paradajkami na ázijský spôsob
Potrebujeme: 2 na plátky pokrájané paradajky, 2 polievkové lyžice (PL) oleja, 1/2 čajovej lyžičky (ČL) cukru (voliteľné), 1/2 šálky kuracieho vývaru alebo vody, 1 PL zemiakového škrobu zmiešanú s vodou do pasty, 1 nasekanú jarnú cibuľku, 4 veľké vajíčka, soľ
Na omáčku: 1 PL sójovej omáčky (light), 1/2 ČL sójovej omáčky (dark), 1/2 ČL ustricovej omáčky
Postup: Do panvice s lyžicou oleja dáme paradajky, cukor, kurací vývar alebo vodu a mix omáčok. Jemne zamiešame a varíme asi tri minúty, kým paradajky nezmäknú. Postupne a za stáleho miešania pridávame pastu zo zemiakového škrobu na zahustenie omáčky a odstavíme.
Na ďalšiu panvicu dáme rozohriať druhú lyžicu oleja. V miske medzitým vyšľaháme vajíčka so soľou, ktoré vylejeme do panvice a miešame, kým nezačnú tuhnúť. Tesne pred dokončením, keď je praženica stále trocha vodnatá, pridáme paradajky s omáčkou. Sporák odstavíme a na záver zamiešame jarnú cibuľku.
Zdroj: nomrecipes.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.