Plnené zemiakové knedličky
Potrebujeme: 6 stredne veľkých zemiakov, 200 g hrubej múky, 50 g krupice, 2 vajcia, soľ, 2 cibule, bravčovú masť, strúhanku, 30 dkg údeného mäsa
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme a nastrúhame na strúhadle najemno. Pridáme vajce, soľ, krupicu, pomiešame a pridáme hrubú múku. Vytvoríme si cesto a urobíme z neho menšie placky. Uvarené údené mäso postrúhame nahrubo. Na každú placku dáme trochu mäsa, potom z placiek vytvarujeme guličky. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 15 minút. Hotové knedličky posypeme opraženou cibuľkou a strúhankou.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.