Potrebujeme: 1 veľkú bielu francúzsku bagetu, prípadne 2 menšie, 1/2 š šálky (š) zmäknutého masla, 6 najemno nakrájaných strúčikov cesnaku, 3 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, 1/4 čajovej lyžičky (ČL) soli, 1/4 ČL mletého čierneho korenia, 170 g nastrúhanej mozzarelly, 60 g nastrúhaného parmezánu
Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov a veľký plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý ešte dáme alobal. Bagetu prekrojíme a položíme na alobal reznou stranou hore.
Maslo zmiešame s cesnakom, 2 lyžicami vňate, soľou a korením a touto zmesou potrieme rovnomerne obe polovice bagety.
Vrch posypeme mozzarellou a parmezánom a dáme do rúry na 20 minút. Potom rúru prepneme na gril a necháme grilovať asi 2 minúty, aby sa bagety zvonku prepiekli.
Ak by sme nechceli pečivo chrumkavé, pečieme ho zakryté alobalom tak, že ho balíme ho okolo kúskov, aby vznikla voľná kapsa, ktorá sa nebude dotýkať syra.
Na záver bagetu nakrájame a posypeme zvyšnou vňaťou.