Korzár logo Korzár
Pondelok, 20. september, 2021 | Meniny má Ľuboslav(a)KrížovkyKrížovky

Pečieme s Korzárom: Syrovo-cesnakový chlieb

Obľúbená pochúťka na doma aj pre hostí.

(Zdroj: fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Syrovo-cesnakový chlieb

Potrebujeme: 1 veľkú bielu francúzsku bagetu, prípadne 2 menšie, 1/2 š šálky (š) zmäknutého masla, 6 najemno nakrájaných strúčikov cesnaku, 3 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, 1/4 čajovej lyžičky (ČL) soli, 1/4 ČL mletého čierneho korenia, 170 g nastrúhanej mozzarelly, 60 g nastrúhaného parmezánu

Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov a veľký plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý ešte dáme alobal. Bagetu prekrojíme a položíme na alobal reznou stranou hore.

Skryť Vypnúť reklamu

Maslo zmiešame s cesnakom, 2 lyžicami vňate, soľou a korením a touto zmesou potrieme rovnomerne obe polovice bagety.

Vrch posypeme mozzarellou a parmezánom a dáme do rúry na 20 minút. Potom rúru prepneme na gril a necháme grilovať asi 2 minúty, aby sa bagety zvonku prepiekli.

Ak by sme nechceli pečivo chrumkavé, pečieme ho zakryté alobalom tak, že ho balíme ho okolo kúskov, aby vznikla voľná kapsa, ktorá sa nebude dotýkať syra.

Na záver bagetu nakrájame a posypeme zvyšnou vňaťou.

Zdroj: afarmgirlsdabbles.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  2. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  3. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi
  4. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  5. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  6. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  7. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  9. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  10. Kanceláriám ešte neodzvonilo
  1. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  2. Aj panelák môže byť Smart
  3. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  4. Pri uzatváraní PZP už nedominuje január
  5. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  6. Prvé bezbariérové fitko vo Zvolene otvára ZŤP cestu k športu
  7. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  8. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  9. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  10. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 8 965
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 8 202
  3. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 5 774
  4. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 317
  5. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 498
  6. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 3 016
  7. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 2 838
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 435
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 696
  10. Kanceláriám ešte neodzvonilo 1 569
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Novinárka Monika Tódová.

Písali o svedkovi Petrovi Tóthovi.


1 h
Z 23 ľudí s covidom na Jednotkách intenzívnej starostlivosti je len jeden zaočkovaný.

Do piatka pre covid skončilo v nemocniciach 283 pacientov.


17. sep

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop
Skryť Zatvoriť reklamu