Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Chrumkavé kuracie rezne so šalviou a prosciuttom

Nedeľná klasika, v netradičnom trojobale.

Chrumkavé kuracie rezne so šalviou a prosciuttom.Chrumkavé kuracie rezne so šalviou a prosciuttom. (Zdroj: Fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Chrumkavé kuracie rezne so šalviou a prosciuttom

Potrebujeme: 1 šálku (š) rastlinného oleja, 2 veľké kuracie prsia, 12 čerstvých lístkov šalvie, 20 g najemno nastrúhaného parmezánu, 4 plátky proscioutta, 2 š hrubej strúhanky, 3 polievkové lyžice (PL) sladkej papriky, 1 PL sušeného oregana, 1 a 1/2 čajovej lyžice (ČL) morskej soli, 1 veľké vajce, 1/3 hladkej múky, 1 citróna na mesiačiky

Postup: Kuracie prsia prekrojíme cez stred na polovicu tak, aby z každého kusu vznikli 2 tenšie plátky. Vyklepeme ich na hrúbku asi 1 centimeter, potom z oboch strán osolíme a okoreníme. Na vrch každého kúsku dáme 3 šalviové lístky a plátok prosciutta. V jednej z misiek na trojobal zmiešame strúhanku, papriku, oregano a morskú soľ. Opatrne obalíme každý kúsok v najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v ochutenej strúhanke. Pripravíme si aj nádobu, kam budeme mäso ukladať, a vyložíme ju niekoľkými vrstvami pokrčených kuchynských utierok. Rezne vyprážame asi 10 - 14 minút, alebo pokým nedosiahnu teplotu 75 stupňov. Dobre osušíme. Podávame so zemiakovou kašou a mesiačikmi citróna

SkryťVypnúť reklamu

Zdroj: sugarsaltmagic.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 878
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 404
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 264
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 594
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 060
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 915
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 603
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu