Chrumkavé kuracie rezne so šalviou a prosciuttom
Potrebujeme: 1 šálku (š) rastlinného oleja, 2 veľké kuracie prsia, 12 čerstvých lístkov šalvie, 20 g najemno nastrúhaného parmezánu, 4 plátky proscioutta, 2 š hrubej strúhanky, 3 polievkové lyžice (PL) sladkej papriky, 1 PL sušeného oregana, 1 a 1/2 čajovej lyžice (ČL) morskej soli, 1 veľké vajce, 1/3 hladkej múky, 1 citróna na mesiačiky
Postup: Kuracie prsia prekrojíme cez stred na polovicu tak, aby z každého kusu vznikli 2 tenšie plátky. Vyklepeme ich na hrúbku asi 1 centimeter, potom z oboch strán osolíme a okoreníme. Na vrch každého kúsku dáme 3 šalviové lístky a plátok prosciutta. V jednej z misiek na trojobal zmiešame strúhanku, papriku, oregano a morskú soľ. Opatrne obalíme každý kúsok v najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v ochutenej strúhanke. Pripravíme si aj nádobu, kam budeme mäso ukladať, a vyložíme ju niekoľkými vrstvami pokrčených kuchynských utierok. Rezne vyprážame asi 10 - 14 minút, alebo pokým nedosiahnu teplotu 75 stupňov. Dobre osušíme. Podávame so zemiakovou kašou a mesiačikmi citróna
Zdroj: sugarsaltmagic.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.